• Onko sinulla idea tapahtumasta, joka lisäisi osallisuutta?

Meijän Mikkeli -hankkeelta voit hakea rahoitusta osallisuutta lisäävien tapahtumien, kurssien ja työpajojen järjestämiseen.

Avoin kilpailutus

Hirsikaluston rakentaminen Laajalammen rantaan ulkoilureitin varrelle

Haemme ammattilaista tekemään 4-6 hengen hirsikalusteet Laajalammelle. Tarjoukseen tulee sisällyttää pohjatyöt, mahdollisesti laatoitus, sekä kalusteet yleisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Rakentajan on tunnettava säädökset koskien taajama-alueelle rakentamista.

Tarjoukset pyydetään 27.4.2021 mennessä ja kalusteet tulisi olla valmiina 21.5. mennessä. Kalusteet kootaan yhteisöllisesti Laajalammen rannassa ja samalla voidaan askarrella mölkkypelejä alueen asukkaiden omaan käyttöön.

Vastaukset pyydetään lähettämään sähköpostilla osoitteeseen hannu.korhonen@sivistys.mikkeli.fi, lisätiedot samasta osoitteesta tai puhelinnumero 040 129 4917


Tapahtumahankkeet

Avoin kilpailutus toimijoille

Sisältö: Edistää mikkeliläisten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä omalla alueella.

Tarjoukset: Jatkuva kilpailutus. 

Voit tarjota osallisuutta edistävää toimintaa suoraan kilpailutuksen kautta tai jos sinulla on mielessäsi osallisuutta lisäävä tapahtuma, ja tarvitset siihen rahoitusta, ota yhteyttä: Hannu Korhonen, Meijän Mikkeli –hankkeen projektipäällikkö, hannu.korhonen@mikkeli.fi, 040 129 4917


Toteutuneet tapahtumakilpailutukset

Mikkelissä vietetään järjestyksessään toista Mikkeli Pride tapahtumaa lauantaina 27.10.2018. Meijän Mikkeli –hanke haluaa avata kilpailutuksen Mikkelin Priden yhteyteen järjestettävästä kaupunkilaisten hyvinvointia ja osallisuutta edistävän tasa-arvo ja yhdenvertaisuustapahtumasta. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille ja sen tavoitteena on lisätä ymmärrystä kaikista vähemmistöistä. Tapahtuma järjestetään kauppakeskus Stellassa.

Tapahtumassa osallistujille tarjotaan:

 • kirjallista, sivistävää tietoa vähemmistöistä eri järjestöjen pisteillä.
 • mahdollisuus kysyä, haastaa ja kokeilla vähemmistön haasteita.
 • jakaa omaa ymmärrystään asiasta, osallistua, tai seurata esityksiä, nauttia ja kokea mitä pride henki on - hyväksyntää, ilman ehtoja tai ennakko-olettamuksia.
 • paneelikeskustelu
 • lapset osallistetaan tapahtumaan leikkien myötä
 • perheille perhekahvila
 • kiinnostava esiintyjä

Tapahtuman tuotanto pitää sisällään:

 • Stella tähtitorin vuokra                                                                                                  
 • Stella tähtitorin tekniikka (äänet, valot, jne)                                                        
 • Turvapalvelut ja lupa                                                                                                      
 • Panelistien ja asiantuntijoiden matkakorvaukset                                               
 • Esiintyjien palkkiot                                                                                                          
 • Tekijänoikeusluvat                                                                                                          
 • Markkinointi/lehtimainos      

Tarjoukset ja kuvaus tapahtuman tuottamisesta viimeistään pe 12.10.2018 kello 12.00: hannu.korhonen@mikkeli.fi

Lisätiedot: Hannu Korhonen, Meijän Mikkeli –hankkeen projektipäällikkö, hannu.korhonen@mikkeli.fi, 040 129 4917

Meijän Mikkeli -hanke avaa kaikille avoimeen kilpailutukseen Lukemisen unelmavuoden avajaistapahtuman. Lue alta lisää tapahtumasta.

Kilpailutukseen voi osallistua palauttamalla alta löytyvän lomakkeen viimeistään keskiviikkona 19.12. kello 16.00 mennessä sähköpostilla:matti.paksu@mikkeli.fi Myös tarkempi ohjeistus löytyy pdf-lomakkeista. 

Lukemisen unelmavuoden avajaistapahtuma

Tapahtuman tausta:

Avajaistapahtuman järjestämisellä pyritään saamaan mahdollisimman moni tietoiseksi ja osallistumaan Lukemisen unelmavuoteen. Tätä kautta vahvistetaan lukemisharrastusta sekä parannetaan lukutaitoa.  Lukemisen unelmavuosi on mikkeliläinen lukemisen teemavuosi, joka lähti liikkeelle valtuustoaloitteesta, jossa nostettiin esiin huoli lukutaidon tilasta. Lukemisen unelmavuoden runko rakentuu yhteisölliselle One book, one community –menetelmälle, jossa valitaan yksi kirja (Mikkelissä Emmi Itärannan Teemestarin kirja).  Myös uudenlaisiin lukemisen tapoihin ja kokeiluihin kannustetaan. Lukemisen unelmavuosi kannustaa osallistumaan yhteisölliseen toimintaan lukemisen ympärillä. Lukemisharrastus myös tutkitusti lisää hyvinvoinnin kokemusta, joten tätä kautta niin tapahtumalla kuin koko Lukemisen unelmavuodellakin edistetään hyvinvointia ja osallisuutta. Avajaistapahtuma on luonteeltaan yhteisöllinen.

Avajaistapahtuma:

Tapahtuma tuotetaan hakijan johdolla osallistamalla muut toimijoita toteuttamaan tapahtumaan ja hankkimaan yhdessä esiintyjiä. Koko tapahtuman ajan on toiminta- ja esittelypisteitä sekä pienimuotoisia esityksiä, kuten esimerkiksi ääneen lukemista. Lisäksi järjestetään musiikkiesitys ja haastatellaan kirjailijavierasta. Yhteistyökumppaneita tapahtuman toteuttamisessa ovat muun muassa Mikkelin seutukirjasto, Mikkelin Teatteri, yhdistykset ja vapaat toimijat.

Tapahtuman toteutuspaikka: kauppakeskus Stella tiistaina 15.1.2019 kello 9-14.

Toteutukseen ja hankkeen budjettiin kuuluvat:

 • tapahtuman suunnittelu ja järjestelyt yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa
 • esiintyjien varaaminen ja palkkioista ja muista ehdoista sopiminen
 • tapahtumasta tiedottaminen ja markkinointi
 • tapahtuman onnistumisen arviointi
 • tilan vuokra, äänentoisto ja esiintymislava

- Alkamispäivämäärä: 31.5.2019

- Päättymispäivämäärä: 31.5.2019

- Toteuttamisalue: Mikkelin tori ja kävelykatu (sateen sattuessa Stella)

Tapahtumaa toteutettiin yhteistyössä useiden eri toimijoiden kanssa ja kaikkien osallistujien mukanaolo sidottiin kirjallisuuden, teen, kierrätyksen ja ystävyyden teemoihin, jotka ovat Lukemisen unelmavuoden teemakirjaksi valitun Emmi Itärannan Teemestarin kirjan aihealueita. Kierrätystä ja lukemista tuotiin esille nuorten työpajoilla valmistetun kirjasohvan julkistamisen, teekuppeina käytettyjen Mikkelin Toimintakeskuksen kuppien sekä jaossa olleiden vanhojen kirjojen myötä. Kaupungin edustajina toimineet valtuutetut Jatta Juhola ja Nina Jussi-Pekka lukivat seremonian aluksi otteet Teemestarin kirjasta, ja Mikkelin seutukirjaston palvelupäällikkö Pia Kontio taustoitti englantilaista teeseremoniaa ja teen yhteisöllistä sanomaa. Esedun opiskelijat olivat valmistaneet teepöytään tarjolle englantilaisia kakkuja, ja partiolaiset tarjoilivat teetä pöytiin kokoontuneelle yleisölle. Ihmisiä kertyi pöydän ääreen noin 150 henkeä klo 17.00.

Näytteilleasettajina tapahtumassa toimivat teetä myyvät paikalliset yritykset ja yhdistykset. Mikkelin Maailmankauppayhdistyksen pisteellä kävijöillä oli mahdollisuus pelata teepeliä, joka konkretisoi veden kulutusta eri puolilla maapalloa. Palkintoina oli reilun kaupan teetä Sri Lankasta.

Teepöytä muuttui osallistavien taidemenetelmien toteutuspaikaksi teehetken jälkeen. Mikkelangeloitten pisteellä osallistujat pääsivät kokeilemaan teepussitaidetta, Taito Itä-Suomen pisteellä ystävyydenrannekkeita, kirjaston pisteellä kirjasiilejä kierrätetyistä kirjoista ja Lukemisen unelmavuoden pisteellä teerunoutta. Lisäksi yleisö pääsi seuraamaan kuvataiteilijoiden Kirsimaria Törösen ja Pirita Lautalan teetaidetta aiemmin kerätyistä teepusseista. Kesäkatu-tapahtumakonseptin puolesta torille oli kiinnitetty muuta ohjelmaa sekä juontaja, joka esitteli toimintoja ja toteutuksen ideaa koko tapahtuman ajan.

- Alkamispäivämäärä: 26.10.2020 (Kuusen valojen kunnostus)

- Päättymispäivämäärä: 5.12.2020 (Kuusen valojen sytytys ja Emolan joulunavaus)

- Toteuttamisalue: Päämajankatu 26-28 (Sinimäki, joulukuusi), 34 (Leikkipuisto, tapahtuma)

Alueen asukkailta on tullut toiveita yhteisten tapahtumien järjestämisestä yhteisöllisyyden ja alueen historian tunnettavuuden lisäämiseksi.

Hankkeen tavoitteena on yhteisöllisyyden lisääminen alueella yhteisen tekemisen kautta ja jouluilon tuottaminen alueen asukkaille.

Tänä vuonna kootaan alueen asukaat yhteen ja kunnostetaan Päämajankatu 26 ja 28 välisellä alueella olevan suuren kuusen jouluvalot ja toteutetaan joulunavaustapahtuma kuusen valojen sytyttämisen yhteydessä. Tapahtumapaikaksi on ehdotettu Emolan vanhaa leikkipuistoa osoitteessa Päämajankatu 34. Tapahtumassa yhteistä toimintaa, leikkejä ja kilpailuja, sään ja jääolosuhteiden salliessa jäädytetään lammelle luistinrata. Tapahtumassa asukkaille tarjotaan joulupuuroa ja glögiä. Tapahtumassa vierailee myös joulupukki.

Hankkeen tuloksena yhteisöllisyys lisääntyy alueella ja yhdistyksen toiminta on aktiivisempaa. Yhdistyksen jäsenmäärä kasvaa.

- Alkamispäivämäärä: 29.11.2020

- Päättymispäivämäärä: 29.11.2020

- Toteuttamisalue: Mikkelin keskusta, Hallituskatu, Tori ja Stellan tähtitori

Jouluntapahtuman järjestämisellä pyritään innostamaan mahdollisimman moni mikkeliläinen osallistumaan iloiseen joulunavaustapahtumaan. Poikkeusoloissa tapahtuma järjestetään pääosin ulkoilmatapahtumana, pl. Stellan tähtitorilla tapahtuva kaupungin orkesterin esiintyminen. Tapahtuma tullaan striimaamaan verkkoon. Tapahtumalla halutaan luoda iloa, yhteisöllisyyttä ja joulurauhaa kaupunkiin pitkittyneen Korona-pandemian aikana.

Tapahtuma tuotetaan hakijan johdolla osallistuttamalla toimijoita toteuttamaan tapahtumaa ja hankkimaan yhdessä osallistujia joulukulkueeseen. Koko tapahtuman ajan on toiminta- ja esittelypisteitä sekä pienimuotoisia esityksiä lavalla. Kaupunginjohtaja Timo Halonen puhuu ja Nuorkauppakamari julkaisee Vuoden mikkeliläinen -palkinnon saajan. Joulupukkikin on luvannut osallistua tapahtumaan.

Yhteistyökumppaneita tapahtuman toteuttamisessa ovat muun muassa Mikkelin Teatteri, Etelä-Savon ja Mikkelin Yrittäjät, kaupungin orkesteri, Liikenneturva, Mikkelin partiolaiset, yhdistykset ja vapaat toimijat.

 • Alkamispäivämäärä: 8.2.2021
 • Päättymispäivämäärä: 31.5.2021
 • Toteuttamisalue: Laajalampi

Tuottaa video Laajalammen asuinalueesta yhdessä alueen asukkaiden kanssa, osallisuuden tukeminen. Tavoitteena tuoda esiin alueen hyvät puolet ja antaa myönteinen kuva asuinalueesta. Videota käytetään asukastoiminnan kehittämiseen ja markkinointiin sekä asuinalueen myönteisen kuvan levittämiseen. Toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Kotikulmilla -hankeen kanssa, joka työstää yhdessä alueen asukkaiden kanssa käsikirjoituksen videodokumenttia varten kokoaa alueen toimijat, tapahtumat,

Alkamispäivämäärä: 13.2.2021

Päättymispäivämäärä: 14.2.2021

Savonia-hiihtoa ei järjestetty tänä vuonna, mutta Mikkelin Hiihtäjät haluaa tarjota ihmisille mahdollisuuden tutustua uudistuneeseen reittiin. Ihmiset ovat löytäneet suurella joukolla luontoon. Merkityllä reitillä hiihtäjät pääsevät etemään turvallisesti. Näin uudistuneesta reitistä saatiin myös palautetta tulevia toteutuksia varten. 

Launiala ilta -tapahtuman  tavoitteena on lisätä  lähidemokratiaa ja osallisuutta. Kaupunginosan asukkailla on  mahdollisuus saada kaupunginosan tulevaisuutta koskevaa tietoa mahdollisimman suoraan asioita hoitavilta tahoilta poistetaan epätietoisuutta ja huhuja. Suora kontakti ja avoin viestintä edistää luottamuksen ilmapiiriä. Suora lainaus lähidemokratiamallista: ”Mikkelin kaupunginosaseurojen lähidemokratiamallin tavoitteena on tukea kaupunginosaseurojen vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia kaupungin toimintaan ja turvata tiivis yhteydenpito seurojen ja kaupunkiorganisaation välillä.”
 

Tapahtumassa osallistetaan alueen nuoria tapahtuman toteutuksessa. Tavoitteena on saada kaupunginosaseuran toimintaan lisää aktiivisia henkilöitä, jotta lähidemokratian toteuttaminen tulisi turvattua. Tapahtuma yhdistää alueen asukkaita ja luo positiivista henkeä. Tukee teemaa ”Meijän Mikkeli”. Pitkällä tähtäimellä tavoitteena on luoda Launialasta positiivista mielikuvaa ja tukea alueen kehittymistä ja laajenemista. Uuden kaavan ansiosta Launiala pitää nähdä yhtenä keskeisenä Mikkelin vetovoimatekijänä kaupunkiin muuttajien kohdalla. Visiona voisimme pitää ”Launiala – paras paikka asua”